Бедността има много лица, но най-често срещаното е на жената. Като

...
Бедността има много лица, но най-често срещаното е на жената. Като
Коментари Харесай

Жените са изложени на най-голям риск от бедност и социално изключване

Бедността има доста лица, само че най-често срещаното е на дамата. Като Женевиев Берт, която живее в Белгия и е на 54 години. Загубата на фамилния бизнес и грижите за петте ѝ деца като самотна майка я тласкат към бедността.

Тя изпитва страдание, че бедността е засегнала живота и опциите пред децата ѝ.

 
Имах доста неприятни прекарвания в учебно заведение. Децата в неравностойно положение бяха често дискриминирани и унизени. Това оставя отпечатък върху детството ти, незаличими следи. Тези следи могат да попречат на бъдещото ти развиване. 
Женевиев Берт, майка на пет деца

По данни на Евростат през 2022 година, 22% от европейското население е било изложено на риск от беднотия или обществено изключване, като това число остава непрекъснато. В Румъния 34,4% от хората живеят под прага на беднотия.

В годишния отчет на Европейската мрежа за битка с бедността се показва, че общественото събитие при жените е породено от ниското възнаграждение и грижите за обществено слаби лица. Това принуждава дамите да одобряват краткотрайни трудови договори или контракти на ненапълно работно време.

Карлос Сосиас, ръководител на Европейската мрежа за битка с бедността, споделя, че ограниченията за превъзмогване на разликите сред половете би трябвало да надхвърлят обхвата на сегашните политики за отбрана.

 
Важен детайл е данъчното облагане на фамилиите с един родител. Повече от 80% от тези семейства се състоят от един родител, на който се дължи прехрана за дете. Трябва да обърнем внимание на това. Фискалните политики и политиките за координиране са от значително значение, с цел да можем да действаме спрямо тях. Нуждаем се от такива политики, които да разрешават отпадането на някои налози, с цел да се поддържат фамилиите в най-уязвимо състояние. 
Карлос Сосиас - Европейската мрежа за битка с бедността

Докладът предизвестява, че повишението на цените на жилищата и високата инфлация са утежнили полошението при най-уязвимите групи, в това число младежите и тези с ниско обучение. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР